Biker Robert van den Bout
verovert zakelijk Nederland.

Broederschap in de bedrijfscultuur

Spreker, auteur en (enter)trainer Robert van den Bout groeide op in twee werelden; in de motorwereld als leider van een full-color motorclub en als manager in de corporate wereld.

Met deze achtergrond en doordat hij merkte dat er in de corporate wereld zwaar behoefte was aan waarden uit zijn ‘andere’ (motor)wereld. Door middel van waarden als loyaliteit, broederschap, onvoorwaardelijkheid, liefde en respect brengt Robert ‘Broederschap (m/v) in  Bedrijven’. Dit doet hij met broederschapscollege’s en interactieve powersessies. Vergelijk het met een zakelijke training. Deze bijeenkomsten zijn een combinatie van een seminar, pep-talk, brainstormsessie, stand-up comedy en een kerkdienst.

Wat Robert losmaakt gaat (veel) verder dan gewoon leuk met elkaar samenwerken. Hij zorgt ervoor dat uw mensen verder gaan in hun collegialiteit dan zij waarschijnlijk zelf ooit gedacht hebben.

‘Missie, visie, strategie!? Top! Moet je hebben…maar succes wordt bepaald door hoe je met elkaar omgaat en wat je voor elkaar over hebt.’

Robert van den Bout

Inspirerende powersessies & zakelijke trainingen

Robert zet de zakelijke markt op zijn kop met een unieke combinatie van scherpe zakelijke inzichten gekoppeld aan waarden vanuit zijn broederschap. Hij traint al jaren vele toonaangevende bedrijven, waaronder Harley Davidson, Ziggo ABN AMRO en Mars. Maar ook organisaties als Defensie, Politie en Justitie. In zijn powersessies inspireert hij ondernemers en leiders, maar ook de werkvloer met een nieuwe interactieve vorm van storytelling. Collega's worden broeders en top-down communicatie wordt effectief leiderschap!

Dit onder het motto ‘No story, no glory’ én ‘Facts tell, but stories sell’

Robert weet mij altijd weer te raken met zijn combinatie van karakter, energie, humor en weten waar je over praat!’

Marco Kroon, Ridder in de Willemsorde

Hulp bij verandermanagement

Robert helpt bij de voorbereiding op de verandering. Niet meer en niet minder. De redenering is simpel. Wát bedrijven willen veranderen, dat weten ze zelf het beste. Hóe ze dat het beste kunnen doen, daarmee kunnen ze worden geholpen. Door én met hun eigen medewerkers. Met een klein beetje ondersteuning van Robert. Verandermanagement is simpel, zolang je weet waar je naartoe wilt en waar je nu staat.

Zijn werkwijze is ongecompliceerd. Niet onnodig moeilijk maken. Veel consultants / veranderaars hebben er baat bij om het onnodig moeilijk te maken, zodat ze interessant lijken en er veel geld voor kunnen vragen. Johan Cruyff zei het al: “Voetballen is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is!”

Verander ‘voetballen’ in ‘veranderen’ en je bent er. En…veranderen eindigt weliswaar op –anderen, maar begint bij jezelf!

Vergeet team building
Maak van collega's een tribe!
plan een kennismakingsgesprek

Inspirerende presentaties, bijzondere evenementen en ondersteuning in zelfsturing van iedereen binnen het bedrijf.

Er zijn een aantal trainingen die aangeboden worden om bedrijven te helpen met verandermanagement. Deze trainingen zijn los van elkaar te volgen, maar kunnen elkaar ook versterken. Doe de tribetest om te kijken waar jouw bedrijf nu staat.

The Vibe of the Tribe
Wij mensen zijn van nature zo geprogrammeerd dat we wel weten dat samenwerken de enige manier van overleven is, maar  in de loop van der tijd zijn we elkaar een beetje kwijtgeraakt. In deze training werken we met jouw medewerkers aan het besef. Waarom zou je gaan cultuurverandering doorzetten op basis van broederschap? Hoe voel je die Vibe of the Tribe weer?

Triple A Status
De wereld waarin wij op dit moment leven is dusdanig snel aan het veranderen, dat dit vraagt om anders denken, anders kijken en anders zijn. De omstandigheden, onze omgeving verandert zo snel dat ons brein het niet bij kan houden. Leer waarom dit belangrijk is in de weg naar broederschap en cultuurverandering.

Leer hoe je jezelf en anderen kunt herprogrammeren door oude gewoontes, te vervangen door nieuwe overtuigingen.

Tribal leadership
Deze training gaat over leiderschap in een verandering van tijdperk en leidinggeven aan een tribe. Dit vergt heel andere softskills dan het aansturen van een hiërarchisch gestructureerd bedrijf. Het gaat eerder om softskills als liefde en vertrouwen dan om leiden.

Het zijn de softskills van zowel de leiders als de medewerkers in een organisatie – het sociale kapitaal – die de klanten een beleving van de kwaliteit van een product of dienst geven. Het zijn de softskills die ervoor zorgen, dat een klant een gevoel van meerwaarde ervaart. De juiste softskills zorgen voor tevredener klanten, dus ook voor een betere reputatie en meer omzet. Willen we groepen begrijpen, beïnvloeden, veranderen en sturen, dan zullen we dus moeten begrijpen hoe groepen mensen zich bewegen. Tribal Leadership helpt te zien wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie.

24 hours of Brotherhood
Dit event zorgt voor de verdere verdieping en de borging van de ‘nieuwe’ omgangsvormen. Ook is het mogelijk om door middel van interim management hulp te krijgen bij het implementeren van de Tribe-cultuur en bij het begeleiden van het veranderproces. Dit noemen we Support of Status

Contact

Meer weten over Robert? Of een kennismakingsgesprek plannen? Vul het contactformulier op en wij nemen spoedig contact met je op!

Pers en interviewverzoeken?
mail naar management@robertvandenbout.nl

Stel een vraag

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief